Gepubliceerd op 18-05-2017

Baby Box - Mission Possible

Het Baby Box project. In dit project worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen.

De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa. Armoede drijft hen tot bedelen, stelen en prostitutie. Het is voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners - en vaak jonge tieners - zijn. Tijdens de zwangerschap hebben ze meestal geen instructies over de gezondheidszorg of het ouderschap. Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als het kind geboren is.

Voor deze speciale doelgroep jonge moeders heeft Mission Possible een nieuw programma ontwikkeld: Het Baby Box project. In dit project worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen. 

Het Baby box project van Mission Possible is een geweldige manier om exact die hulp te geven die de ontvangers nodig hebben. In het project worden moeders getraind om andere moeders in hun omgeving tot steun te zijn.

De BabyBox dozen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen zorg, woonhygiene en voeding zijn een belangrijk onderdeel van het project. En door dit programma komen zij, vaak voor het eerst, in aanraking met het Evangelie.

U kunt deelnemen aan dit project door het overmaken van elk willekeurig bedrag ovv “Baby Box project” of door het inzamelen van baby kleding. 

Mission Possible Nederland | Bert Dokter | (0595) 438 672 | info@missionpossible.nl | www.missionpossible.nl