Iedere zondag

We nodigen je uit om de zondagse diensten te komen bezoeken. Bekijk onze agenda voor meer informatie!

Lees verder

Koepelkerk

Arnhem en omgeving

Arnhem - een stad en een omgeving met karakter en veel historie. Vooral bekend om de ligging aan de Rijn, de parken en uiteraard de brug die een brug te ver bleek in de Tweede Wereldoorlog. Maar de historie van de stad en de omgeving gaat verder terug: die begint al duizenden jaren voor de geboorte van Jezus. In de wijk de Schuytgraaf zijn sporen van bewoning gevonden, die erop duiden dat hier  mensen woonden, nog voor Abraham naar het beloofde land trok. De sporen van de Romeinen zijn er vele, niet alleen in de uiterwaarden in Arnhem, maar ook in Elst.

Bloeiende gemeente

Wij zijn de gemeente van de Koepelkerk in Arnhem. Een kerk die hoort bij  de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Nederland. Een groeiende en bloeiende gemeente van ongeveer 1.350 leden. We zijn er met elkaar diep van overtuigd dat God ons in deze stad en omgeving de taak geeft het evangelie waar mogelijk uit te dragen. We proberen dan ook de erediensten zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen die op zoek zijn naar het Woord van God. Onze gemeente heeft veel jeugd in alle leeftijden en er worden veel kinderen geboren en gedoopt. We willen graag een open, gastvrije kerk zijn met een herkenbaar gereformeerd karakter. De liturgie is veelvormig: we zingen psalmen, gezangen uit het Liedboek van de kerken en opwekkingsliederen. En we worden begeleid door zowel het orgel als de band, in wisselende samenstelling. Voor de kinderen is er een grote variatie aan kinderwerk. Naast onze diensten vormen de kringen het hart van de gemeente. In de kring doen we Bijbelstudie, maar daarin ligt ook de basis van het pastoraat. We proberen met elkaar mee te leven, bidden voor elkaar, en bieden ook hulp in praktische zaken.

Monumentaal kerkgebouw

We hebben echt een prachtige kerk – de Koepelkerk. Het is een  monument, gebouwd in 1837. Een echte protestantse kerk; alles zit rondom de preekstoel – het Woord van God. De kerk staat in het voetgangersgebied van Arnhem. We hebben dus veel aanloop van mensen, die winkelen of om andere wijze de stad bezoeken. Dat geeft een grote zichtbaarheid in onze stedelijke samenleving en een kans om het evangelie uit te dragen. Als er een groot evenement in de stad is - ook en juist op zondag! - dan zijn we er zoveel mogelijk bij.

Communicatie Koepelkerk | communicatie@koepelkerkarnhem.nl