Kamerkoor Capella Arnhem

Capella Arnhem is een christelijk gemengd kamerkoor en telt zo'n 25 vaste leden. Het koor is in 1963 opgericht met als dirigent Jaap Zwart. Sinds 1997 zingt het koor o.l.v. Jan van Dijk. Het repertoire van het koor is 'religieus klassiek', maar wel zeer divers en niet gebonden aan één stijlperiode. In de afgelopen jaren heeft Capella Arnhem bekende en onbekendere composities van Bach, Mozart, Mendelssohn, Maunder, Rutter, Sommervell, Rheinberger & Vivaldi uitgevoerd. Haar 50 jarig bestaan in 2013 vierde zij met de Misa a Buenos Aires (misa Tango) van M. Palmeri. Op ons laatste Passieconcert  hebben we o.a. de onbekende missa quadragesimalis van Michael Haydn gezongen.

Dankzij het speurwerk van de dirigent, Jan van Dijk, is er geregeld sprake van een echte première voor Nederland. Daarnaast zingen wij ook eigen werken van onze dirigent. Een zeer gewaardeerd voorbeeld daarvan is de cantate "Herr, ich bin dein Eigentum".

De koorleden komen uit Arnhem en omstreken. De leeftijdsopbouw van het koor is bijzonder: het varieert van twintigers tot 65+. De repetities zijn iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de kerkzaal van de Salvatorkerk (Salvatorplein 274, Malburgen, bij winkelcentrum De Drieslag) te Arnhem.

Contact Capella Arnhem

+31 6 49682795 | www.capella-arnhem.nl | Facebook: Kamerkoor Capella Arnhem.